1 paczka suchych prostokątnych lub kwadratowych wafli (tzw. Andrut)
75 dag ugotowanych dzień wcześniej ziemniaków
25 dag białego sera
2 duże cebule
4 łyżki masła
Po 0,5 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej
2 jajka
Bułka tarta
Sól, pieprz
Kotleciki z wafla z ruskim farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki i ser mielimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i rumienimy na maśle, dodajemy do ziemniaków wraz z paprykami. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli mamy andruta w kształcie kwadratu to każdy wafel dzielimy na 3 prostokąty. Farszem smarujemy wafle i zostawiamy na ok. 15 minut aby zmiękły. Po tym czasie zwijamy w roladki i panierujemy w jajku i bułce. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Można podawać je solo lub z czerwonym barszczem
Komentarze