Kotleciki z wafla z ruskim farszem

5 (150 ocen)

  • 40 min

Często gości u nas w domu

  • 40 min

Składniki:

  • 1 paczka suchych prostokątnych lub kwadratowych wafli (tzw. Andrut)
    75 dag ugotowanych dzień wcześniej ziemniaków
    25 dag białego sera
    2 duże cebule
    4 łyżki masła
    Po 0,5 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej
    2 jajka
    Bułka tarta
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z wafla z ruskim farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i ser mielimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i rumienimy na maśle, dodajemy do ziemniaków wraz z paprykami. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli mamy andruta w kształcie kwadratu to każdy wafel dzielimy na 3 prostokąty. Farszem smarujemy wafle i zostawiamy na ok. 15 minut aby zmiękły. Po tym czasie zwijamy w roladki i panierujemy w jajku i bułce. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Można podawać je solo lub z czerwonym barszczem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować