Kotleciki z uda kurczaka

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kotleciki zrobiłam z uda kurczaka, okazały się lepsze niż tradycyjnie z fileta, są bardziej soczyste i delikatne, będą teraz często takie robić

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka
    przyprawa do kurczaka
    bułka tarta
    2 jajka małe
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki z uda kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wyciąganie kości z mięsa 1. Udka myjemy i luzujemy z kości za pomocą noża, ściągamy z mięsa skórę, mięso dzielimy na cztery części i oprószamy w przyprawie
  • 2. Następnie mięso maczamy w jajku i bułce tartej
  • smażenie kotlecików 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować