Kotleciki z soczewicy podane z duszoną z czosnkiem botwinką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo zdrowe kotleciki bez dodatku glutenu. Idealne dla wegetarian.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 1 porcję:

    1/2 szkl soczewicy
    mała cebulka
    2 pieczarki
    1 jajko
    otręby
    botwinka
    czosnek

Kotleciki z soczewicy podane z duszoną z czosnkiem botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowaną soczewicę mieszamy z drobno pokrojoną cebulką, pieczarkami i jajkiem. Formujemy kotleciki, obtaczamy w otrębach i smażymy na oleju. Zjadamy z duszoną na czosnku botwinką.

Porady

Polecam otręby gryczane, ponieważ są bezglutenowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy