Kotleciki z nadzieniem pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kotlety mielone można czasami urozmaicić żeby nam się nie znudziły a w takim wydaniu są bardzo smaczne i wyglądają na stole bardzo dekoracyjnie.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na kotlety:
    • ½ kg mięsa mielonego
    • Cebula
    • Sól
    • jajko
    • Pieprz
    • Majeranek
    • 2 łyżki bułki tartej
    • 2 łyżki śmietany 18 %

    Dodatkowo:
    • 2 cebule
    • ½ kg pieczarek
    • Olej do smażenia
    • Pieprz
    • Sól
    • 20 dag sera żółtego
    • 2 pomidory
    • Pól papryki żółtej

Kotleciki z nadzieniem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • produkty 1. Wszystkie składniki na kotlety łączymy ze sobą robiąc kuleczki a w nich otwór.
  • mielone 2. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • kotleciki 3. Pieczemy 180 °C 40 minut.
  • cebula 4. Cebule obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, wkładamy w otwory kotletów.
  • pieczarki 5. Pieczarki kroimy prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą, wykładamy na cebulę.
  • ser 6. Nakładamy na każdy kotlet starty na tarce o dużych oczach ser, ponownie zapiekamy 10 minut
  • warzywa 7. Pomidory oraz paprykę pokroić w kostkę, dodać szczyptę czosnku, oliwę, posolić i dokładnie wymieszać.
  • 8. Ułożyć na kotletach.
  • kotlety 9. Danie Gotowe.
    Smacznego.

Porady

Pyszne, dobre kotlety a co najważniejsze bez stania przy patelni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy