Kotleciki z mortadeli z pieczarkami

4.48 (177 ocen)

  • 60 min

Tanie, proste a przede wszystkim smaczne - przepis mojego autorstwa :)

  • 60 min

Składniki:

  • 4 plastry mortadeli gr. około 1-1,5 cm
    4 plastry szynki
    15 dag pieczarek
    5 dag startego żółtego ser
    pieprz, ziarenka smaku
    1 jajko
    mąka pszenna do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z mortadeli z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdy plaster mortadeli nacinamy ostrym nożem na środku tworząc tzw. "kieszonkę".
    Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i szklimy na oleju. Pieczarki oczyszczamy, kroimy i wrzucamy do cebuli, dusimy do całkowitego odparowania płynu, doprawiamy ziarenkami smaku i pieprzem. Zdejmujemy z ognia, lekko studzimy i dodajemy starty żółty ser, mieszamy.
    Do każdej kieszonki wkładamy jeden plaster szynki i napełniamy dość ciasno przygotowanym farszem serowo-pieczarkowym. Spinamy wykałaczkami.
    Tak przygotowane kotleciki obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i jeszcze raz w mące. Smażymy na oleju na złoto z obu stron, podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
    SMACZNEGO :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mortadela Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować