Kotleciki z mortadeli w płatkach migdałowych

  • wyświetlono: 211 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Prosto,szybko i smacznie można je podać na obiad w towarzystwie młodej zasmażanej kapusty lub na kolację z ulubiona sałatką.

beniawojt
  • 30min

Składniki

400 g mortadeli
2 jajka
3 łyżki mąki pszennej
szklanka płatków migdałowych
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Kotleciki z mortadeli w płatkach migdałowych

  • 1. Mortadelę pokrój na grube plastry,następnie panieruj najpierw w mące,potem w rozbełtanych jajkach,a na końcu w płatkach migdałowych.
    Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadz_roznych_stron_swiataprzystawkakolacjaszybki obiadkiełbasa w paniercemortadela w płatkach migdałowych

Komentarze

Podobne przepisy

Schab w panierce

Dodane przez: paulina57

Schab pieczony w płatkach

Aromatyczny schab z chrupiąca skórka...

Nuggetsy

Dodane przez: Ania Krysik

Nuggetsy w panierce z płatków kukurydzianych...

Przepyszne jako przystawka. Mogą...

camembert

Dodane przez: kasia_m86

Ser camembert w płatkach owsianych podany...

Zdrowa przystawka, której nie należy...

Koszyczki z mortadeli

Dodane przez: Gosia Kowalczyk

Koszyczki z Mortadeli

Szybka przystawka na gorąco.

Schab w płatkach czosnku

Dodane przez: MonikaW

Schab w płatkach czosnku

Pyszna i zdrowa domowa wędlina,...

image-01wa4r2

Dodane przez: DariaAgata

Omlet z płatkami owsianymi

Bardzo sycący, idealny na śniadanie....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE