Kotleciki z morszczuka

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smażone kotleciki rybne z dodatkiem natki pietruszki.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet z morszczuka 600 gram
    bułka czerstwa 1 szt
    mleko 1/2 szklanki
    jajko 1 szt
    natka pietruszki 1 pęczek
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Kotleciki z morszczuka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę zalać mlekiem, zostawić na 15 minut.
    Filety z morszczuka zmielić w maszynce. Dodać odciśniętą bułkę, jajko i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać wszystko na jednolitą masę, doprawić pieprzem i solą.
    Formować małe kulki, spłaszczać. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
    Zdjąć na ręcznik papierowy, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Podawać na przykład z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować