Kotleciki z mięsa rosołowego z marchewką i puree z dyni

1 (1 ocen)

Często nie wiemy jak wykorzystać mięso z rosołu. Takie mięso nie musi być nudne. Wystarczy dodać np. trochę marchewki, pieczonej dyni, a możemy przygotować pyszne, proste w przygotowaniu chrupiące kotleciki.

Składniki:

  • Składniki:
    Ok. 20dag mięsa z rosołu ( u mnie z udka kurczaka i fileta),
    marchewka z rosołu,
    50 g puree z pieczonej dyni,
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
    Ok. 50 ml rosołu,
    2 łyżki bułki tartej,
    1 łyżka lnu mielonego,
    1 łyżka mąki pszennej ( u mnie pełnoziarnista),
    1 jajko,
    Sól, pieprz, ostra papryka, warzywa suszone,
    olej do smażenia ( u mnie kokosowy)
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z mięsa rosołowego z marchewką i puree z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso obieramy od kości i drobno kroimy.
    Bułkę tartą i len mielony zalewamy gorącym rosołem, odstawiamy aby dobrze namokły. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy i przyprawiamy do smaku.
    Z powstałej masy formujemy kotleciku i smażymy z obu stron. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować