Kotleciki z mięsa mielonego z parówką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Świetny pomysły na dobry obiad.Polecam.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg. łopatki wieprzowej
    8 parówek
    1 bułka pszenna czerstwa
    200ml.mleka
    2 cebule
    1jajko
    2 ząbki czosnku
    sól,pieprz ziołowy,kozieradka,
    1 łyżka przyprawy w płynie magii
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    olej rzepakowy do smażenia

Kotleciki z mięsa mielonego z parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę moczymy w mleku.aż wchłonie cały płyn,mocno odciskamy,mielimy razem z mięsem,cebulą,czosnkiem w maszynce do mięsa o średnich oczkach,doprawiamy do smaku.Do mięsa dodajemy pietruszkę,dokładnie mieszamy.Parówki nacinamy z obu stron.Mięso dzielimy na osiem równych porcji,spłaszczamy,kładziemy parówkę,formujemy tak aby końcówki wystawały,obtaczamy w bułce tartej,smażymy na średnim ogniu na rumiano,Kotleciki porcjujemy na talerzach,podajemy z ziemniakami,oraz surówkami.SMACZNEGO.
    .
    .
    buciol78

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy