Kotleciki z makaronu

0 (0 ocen)

  • 30 min

Znalazłam ciekawy przepis na przygotowanie kotlecików na obiad, dziś spróbowałam je zrobić, są pyszne w smaku przypominają gołąbki bez zawijania, ich smak podkreśla dużo ziół.

  • 30 min

Składniki:

  • Opakowanie makaronu spaghetti
    pęczek cebuli dymki z małymi cebulkami
    30 dag szynki
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    pęczek natki pietruszki
    pęczek koperku
    kila listków bazylii
    3 jajka
    2 szklanki płatków owsianych

Kotleciki z makaronu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zioła nadają niepowtarzalny smak potrawie 1. Ugotowany i ostudzony makaron pokrój w drobną kosteczkę.
    Szynkę drobniutko pokrój w połącz z makaronem.
    Zioła posiekaj, pokrój cebulę dymkę wraz ze szczypiorkiem. Wsyp do miski
  • Jeśli masa będzie zbyt rzadka dodaj jeszcze płatków 2. Do miski z makaronem i ziołami wbij jajka, wsyp płatki owsiane, przypraw solą i pieprzem , dodaj koncentrat pomidorowy. Wymieszaj masę.
  • panieruj w mące, jajku i bułce 3. Z masy formuj kotleciki i obtaczaj je w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy