Kotleciki z łososia

0 (0 ocen)

Kotleciki z łososia to świetna propozycja na obiad lub kolację. Są pyszne na ciepło i zimno.

Składniki:

  • 2 średnie płaty łososia bez skóry
    2 cienkie dymki
    1 łyżka kaparów
    1-2 łyżki soku z cytryny lub limonki
    skórka otarta z 1/2 cytryny
    2 łyżki koperku
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka ostrej musztardy np rosyjskiej
    3-4 łyżki majonezu
    1/2 szklanki płatków jaglanych lub bułki tartej
    1 płaska łyżeczka soli
    pieprz do smaku
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia

Kotleciki z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Burger z kotletem z łososia 1. Oszczyścić łososia, usunąć ości. Pokroić na małe kawałeczki 1/2-1 cm.
    Do łososia dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku.
    Jeśli nie ma pewności co do przyprawienia, usmażyć na patelni mały kotlecik i spróbować.
    Odstawić łososia do schłodzenia w lodówce przez 1/2 godziny.
    Następnie formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej.
    Smażyć na rumiano, na średnio rozgrzanej patelni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy