Kotleciki z kuskusem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso z fileta mielimy. Kaszę zalewamy gorącym bulionem i przykrywamy na 5 minut. Gotową należy przemieszać i ostudzić. Kaszę dodajemy do mięsa. Doprawiamy solą, pieprzem i łyżeczka suszonego lubczyku oraz łyżeczką suszonego czosnku niedźwiedziego. Masę wyrabiamy i odstawiamy.
Cebule siekamy i podsmażamy. Dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy aż odparuje płyn . Doprawiamy solą i pieprzem.
Masę mięsną dzielimy na 5 porcji i z każdej formujemy płaski kotlecik (coś na wzór rozbitego kotleta). Przez środek nakładamy farsz a następnie wilgotnymi rękoma sklejamy kotleciki. Kotleciki panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Komentarze