Kotleciki z kuskusem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kotleciki w takiej wersji smakują doskonale

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600g fileta z kurczaka
    1/3 szklanki kuskusu
    1/3 szklanki bulionu z kurczaka
    300g pieczarek
    1 łyżeczka suszonego lubczyku
    1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego
    1 cebula
    1 jajko i bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z kuskusem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z fileta mielimy. Kaszę zalewamy gorącym bulionem i przykrywamy na 5 minut. Gotową należy przemieszać i ostudzić. Kaszę dodajemy do mięsa. Doprawiamy solą, pieprzem i łyżeczka suszonego lubczyku oraz łyżeczką suszonego czosnku niedźwiedziego. Masę wyrabiamy i odstawiamy.
    Cebule siekamy i podsmażamy. Dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy aż odparuje płyn . Doprawiamy solą i pieprzem.
    Masę mięsną dzielimy na 5 porcji i z każdej formujemy płaski kotlecik (coś na wzór rozbitego kotleta). Przez środek nakładamy farsz a następnie wilgotnymi rękoma sklejamy kotleciki. Kotleciki panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować