Kotleciki z kalafiorem i marchewką

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Urozmaicenie codziennych mięsnych obiadów.

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 filet z kurczaka
    • ½ małego kalafiora
    • 1 marchew
    • 2 jajka
    • Trochę bułki tartej
    • Cebula
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki z kalafiorem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso drobno kroimy.
  • kalafior 2. Kalafior ścieramy na tarce o dużych oczkach
  • marchew 3. Marchew obieramy i również ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • cebula 4. Tak samo postępujemy z cebulą
  • kalafior 5. Do miseczki wkładamy mięso .
    Dodajemy kalafior
  • marchew 6. Następnie marchew
  • cebula 7. Również cebulę
  • jajka 8. Wbijamy dwa jajka
  • przyprawy 9. Przyprawiamy solą oraz pieprzem.
  • bułka tarta 10. Dodajemy bułkę tartą.
  • kotlety 11. Wyrabiamy i robimy kotleciki.
    Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • kotlety 12. Kotlety gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (162 ocen)

Zdobywca nagrody

kotleciki

To może cię zainteresować