Kotleciki z kalafiora

0 (0 ocen)

  • 45 min

Zawsze przyprawiam je na pikantnie i wszystkim bardzo smakują. W sezonie "kalafiorowym" robię je bardzo często.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kalafior
    1 jajko
    4 łyżki mąki
    3 łyżki bułki tartej
    Sól
    Pieprz ziołowy
    Bułka tarta do obtoczenia
    Olej do smażenia

Kotleciki z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior ugotować. Rozdrobnić widelcem. Dodać jajko, mąkę, bułkę tartą i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym. Z przygotowanej masy formować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju przez kilka minut na złoty kolor.

Komentarze

Podobne przepisy