kotleciki z jajek z sosem chrzanowym

4.5 (145 ocen)

  • 60 min

pożywne, bezmięsne danie

  • 60 min

Składniki:

  • 12 jajek
    bułka tarta
    mała cebulka
    sól,pieprz
    olej
    2 szklanki wody
    kostka rosołowa
    2 łyżeczki chrzanu
    mąka krupczatka
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Kotleciki z jajek z sosem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ugotować 10 jaj. Wystudzić,następnie zetrzeć na tarce lub zmielić maszynką do mięsa. Do startych jaj dodać 2 surowe jajka,pół szklanki bułki tartej, cebulę drobno pokrojoną, doprawić do smaku,uformować kotleciki. Smażyć około 10 minut na rozgrzanym oleju.
    sos:
    2 szklanki wody zagotować z kostką rosołową i chrzanem,zaciągnąć 3 łyżeczkami mąki krupczatki rozmieszanymi z odrobiną wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować