Kotleciki z jajek i kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Prosty, pożywny i co ważne zdrowy przepis na przepyszne lekkie kotleciki.

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • ▸140 g kaszy jaglanej
    ▸4 jajka ugotowane na twardo
    ▸1 jajo
    ▸szczypiorek, przyprawy
    ▸2 łyżki tłuszczu do smażenia

Kotleciki z jajek i kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną gotujemy, jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę.
    2. Kaszę (ostudzoną), jajka na twardo i surowe, posiekany szczypiorek i przyprawy umieszczamy w większej misce i mieszamy do połączenia składników.
    3. Zwilżonymi rękami wybieramy po łyżce masy i formujemy kotleciki. Lekko spłaszczamy.
    4. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy kotlety z obu stron do zrumienienia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy