kotleciki z jajek

0 (0 ocen)

  • 45 min

dobre bezmięsne kotleciki

  • 45 min

Składniki:

  • 7 jajek ugotowanych na twardo
    2 jajka surowe
    1 duża cebula pokrojona w kosteczkę
    1/2 szklanki czerwonej papryki drobno pokrojonej (ja dałam konserwową)
    pęczek szczypiorku
    bułka tarta
    sól, pieprz do smaku
    olej do smażenia

Kotleciki z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka rozgnieść widelcem, wymieszać z cebulą, papryką i szczypiorkiem. wbić jajka, dosypać bułkę tartą (tyle aby się dało formować kotlety). Doprawić według uznania solą i pieprzem. Kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy