Kotleciki z jajek

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Pyszne, proste kotleciki w sam raz na obiadek.

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 6 jaj
    1 cebula
    olej
    2 kromki chleba
    sól
    pieprz
    bułka tarta

Kotleciki z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 5 jaj ugotować na twardo, wystudzić.
  • 2. Cebulę pokroić w kosteczkę, poddusić na oleju.
  • 3. Chleb namoczyć w wodzie.
  • 4. Jajka obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać usmażoną cebulkę, odciśnięty chleb i 1 surowe jajko. Wymieszać dokładnie przyprawić solą i pieprzem.
  • 5. Formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej. Delikatnie spłaszczyć.
  • 6. Smażyć z obu stron na romiano na wolnym ogniu.

Porady

Można dodać szczypiorek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy