Kotleciki z jaj

4.5 (168 ocen)

  • 30 min

Idealna potrawa na postne dni, tania, szybka, łatwa. Nauczyła mnie tego moja mama

  • 30 min

Składniki:

  • 5 ugotowanych jajek
    5 łyżek tartej bułki
    2 małe surowe jajka
    2 duże cebule
    wegetta, lub sól i pieprz
    koperek ew. zielona piepruszka
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z jaj - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa 1. Jajka gotujemy według uznania. Zalać zimna wodą(lepiej sie obieraja). Cebulke pokroić w kostke zeszklić na odrobinie oleju. Zimne jajka pokroić w kostke ew. przetrzeć przez sitko. Dodać cebulke bułke tarta i surowe jajka.Można dosypać więcej bułki jeżeli masa będzie za bardzo się kleić. Wymieszać. Doprawić do smaku wegeta, solą i pieprzem. Dodać pietruszke lub koperek, może być mrożony. Formować kotleciki, można obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować