Kotleciki z indyka z warzywami "po włosku" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Fileta myjemy, osuszamy, kroimy na 6 kotlecików. Przyprawiamy solą i pieprzem, lekko rozbijamy i smażymy na złoto na 2 łyżkach oleju z pomidorów.
2.Pozostałym olejem smarujemy naczynie żaroodporne i wysypujemy je sezamem.
2.3.Pieczarki i ziemniaki kroimy w plasterki, pomidorki śliwkowe w ćwiartki Cebulkę kroimy w piórka, a czosnek i suszone pomidory w drobną kostkę. Wrzucamy wszystko do miski i mieszamy z przyprawami.
4. Na dnie formy umieszczamy kotleciki i przykrywamy je warzywami.
Pieczemy w 170 st C. Przez godzinę przykryte folią aluminiową, a przez pozostałe pół godziny odkryte, aby warzywa się zrumieniły.
SMACZNEGO!
Komentarze