Kotleciki z indyka z warzywami "po włosku"

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo zdrowe i smaczne,polecane szczególnie dbającym o figurę a do tego nie wymaga wiele pracy.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki na dwie :
    300 g fileta z piersi indyczej
    2 średnie ziemniaki
    4 średnie pieczarki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    4 pomidorki śliwkowe
    4 połówki suszonych pomidorów
    3 łyżki oleju z suszonych pomidorów
    2 łyżeczki zielonego pesto
    szczypta suszone bazylii
    szczypta ziół prowansalskich
    szczypta suszonego oregano
    szczypta pieprzu cayenne
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    sól i pieprz
    2 łyżki sezamu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z indyka z warzywami "po włosku" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0v6yyyw 1. 1. Fileta myjemy, osuszamy, kroimy na 6 kotlecików. Przyprawiamy solą i pieprzem, lekko rozbijamy i smażymy na złoto na 2 łyżkach oleju z pomidorów.
    2.Pozostałym olejem smarujemy naczynie żaroodporne i wysypujemy je sezamem.
  • image-1ljgvy3 2. 3.Pieczarki i ziemniaki kroimy w plasterki, pomidorki śliwkowe w ćwiartki Cebulkę kroimy w piórka, a czosnek i suszone pomidory w drobną kostkę. Wrzucamy wszystko do miski i mieszamy z przyprawami.
    4. Na dnie formy umieszczamy kotleciki i przykrywamy je warzywami.
    Pieczemy w 170 st C. Przez godzinę przykryte folią aluminiową, a przez pozostałe pół godziny odkryte, aby warzywa się zrumieniły.
    SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Indyk Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować