Kotleciki z fileta, młodymi ziemniakami i surówką

0 (0 ocen)

Bardzo smaczne i zdrowe danie, idealne na niedzielny obiad.

Składniki:

  • kotlety :
    1 podwójna pierś z kurczęcia
    1 czerwona papryka
    6-8 pieczarek
    2 cebule
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 jaja
    sól , magi, szczypta majeranku.

    surówka:
    1 mała główka kapusty młodej
    pęczek koperku
    3 łyżki oliwy z oliwek
    3 łyżki wody
    1 sos salatkowy koperkow- ziołowy
    sól , pieprz.

    1 kg. młodych ziemniaków

Kotleciki z fileta, młodymi ziemniakami i surówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety:
    Fileta i paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki podsmażyć z 2 łyżkami oleju. Cebule pokroić w kostkę. Wszystkie składniki dać do miski i wyrobić. Kłaść na gorący olej i smażyć.

    Surowka:
    Kapustę poszatkować, pokroić koperek i dodać do kapusty. Sos salatkowy wymieszać ololiwy wodą. Doprawić do smaku i odstawić na 1- 2 godz. aż kapusta zmięknie.

    Kotlety i surowkę podawać z ugotowanymi młodymi ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy