Kotleciki z fetą, ryżem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miseczki wbić jajko, dodać mielone, odciśniętą kajzerkę, pokrojoną w kosteczkę cebulę i pietruszkę. Dodać przyprawy, wymieszać.
2.Ser pokroić na 7 prostokątnych, dość grubych kawałków. Każdy kawałek położyć na rozpłaszczonej na dłoni masie mięsnej. Skleić w owalnego kotlecika. Z pozostałymi postąpić tak samo.
3.Na patelni rozgrzać olej. Kotleciki smażyć ok. 15 minut na wolnym ogniu. Często obracać, aby zrumieniły się ze wszystkich stron.
4.Marchewki oczyścić, brokuł podzielić na różyczki. Warzywa wrzucić do wrzątku, posolić. Brokuł gotować 4 minuty, marchewkę 8 min. Do wody po warzywach wrzucić woreczki z ryżem. Gotować według przepisu na opakowaniu.
Komentarze