Kotleciki z ciecierzycy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne i zdrowe kotleciki zamiast mięsa

  • 60 min

Składniki:

  • ciecierzyca 20 dkg
    cebula biała 2 szt
    ząbki czosnku 2-3 szt
    jajko 1 szt
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    kumin 1 łyżeczka
    papryka słodka mielona 1 łyżeczka
    koperek

    kasza kukurydziana do panierki

Kotleciki z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka dajemy ciecierzycę zalewamy zimną wodą odstawiamy na całą noc.Można użyć tez taką ciecierzycę z puszki.
  • 2. Ciecierzycę odsączamy dajemy do blendera z cebulą i czosnkiem miksujemy.
  • 3. Do ciecierzycy dodajemy przyprawy sól,pieprz,jajko ,2 łyżki kaszy manny paprykę ,kumin mielony i koperek.Wyrabiamy masę.
  • 4. Z masy mokrymi rekami formujemy małe kotleciki panierujemy w kaszce kukurydzianej.
  • 5. Kotleciki smażymy z dwóch stron na złoty kolor.


    POLECAM!!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.51 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Buraczane kotleciki z ciecierzycy