Kotleciki z chilli i jajkiem

0 (0 ocen)

Piekielne kotleciki z chilli - dla amatorów ostrej strawy. Ciekawym dodatkiem są jajka na twardo. Do tego koperek, estragon i kolorowy pieprz. Takie kotleciki podane do obiadu gwarantują kulinarny sukces.

Składniki:

  • Kotleciki:
    500 g mięsa mielonego wieprzowego
    2 jajka ugotowane na twardo
    1 jako surowe
    1 duża biała cebula
    2 czerwone papryczki chilli
    1/2 pęczka koperku
    1 - 2 łyżeczki estragonu suszonego
    3 - 4 łyżki bułki tartej
    świeżo mielony kolorowy pieprz i sól do smaku

    Dodatkowo:
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotleciki z chilli i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotleciki z chilli i jajkiem 1. Mięso przełożyć do miski. Wbić jajko, dodać pokrojone w małą kostkę jajka gotowane i posiekaną cebulę. Papryczki posiekać, uprzednio pozbawiając je nasionek - dołożyć do miski. Wsypać estragon.
  • Kotleciki z chilli i jajkiem 2. Do mięsa dołożyć posikany koperek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
  • Kotleciki z chilli i jajkiem 3. Na patelni rozgrzać olej. Z przygotowanej masy uformować 18 kotlecików.
  • Kotleciki z chilli i jajkiem 4. Usmażyć na rumiano ze wszystkich stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować