Kotleciki w pistacjowej panierce

0 (0 ocen)

Był czas,kiedy moje młodsze dziecko namiętnie wyjadało wszelkiego rodzaju panierki. Wymyślilam więc,z myślą o nim tę oto panierkę ,i muszę przyznać,że trafiłam w dziesiątke.Panierka jest bardzo smacza

Składniki:

  • Polędwiczki drobiowe(ok.10-12 sztuk)
    1/2 małej cytryny
    sól


    Na panierkę:
    2 kopiaste łyżki zmielonych orzeszków pistacjowych solonych
    2 płaskie lyżki bułki tartej
    1 lyżeczka imbiru w proszku
    1 duże jajko
    oliwa do smażenia

Kotleciki w pistacjowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pistacjowa panierka 1. Poledwiczki umyć,wytrzeć ręcznikiem papierowym.Delikatnie posolić i skropić sokiem z połówki cytryny.Zmielone orzeszki pistacjowe(zmielilam blenderem) wymieszać z bułką tartą oraz imbirem.W romiseczce zbełtać jajko.Każdą polędwiczkę zanurzyć w jajku,potem dokladnie obtoczyć w panierce.
  • pistacjowa panierka 2. Na patelni rozgrzać oliwę i klaść delikatnie każdy kawałek mięsa,zmiejszyć ogień(zmniejszylam z 6 do 5) i smażyć do ładnego zrumienienia się z obu stron.Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy