KOTLECIKI W MIGDAŁOWEJ PANIERCE

  • wyświetlono: 83 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Alternatywa tradycyjnego schabowego.

60391074_2639148562766542_6096714640836788224_n
  • 10 porcje
  • 60min
  • Średni

Składniki

* 2 filety z piersi z kurczaka
* 2 jajka
* 3 łyżki mleka 2%
* mąka
* zmielone migdały
* zioła prowansalskie
* pieprz
* czerwona papryka

Sposób przygotowania przepisu:

KOTLECIKI W MIGDAŁOWEJ PANIERCE

  • 1. Piersi myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie każdą pierś filetujemy na kotlety. Każdy filet rozbijamy na cieńsze kotlety. W trzech miseczkach przygotowujemy mąkę, rozbełtane jajka z mlekiem i przyprawami oraz zmielone migdały. Każdy filet obtaczamy w następującej kolejności: jajku, mące, jajku i w zmielonych migdałach. Smażymy po około 3-4 minuty z każdej strony na złoty kolor na umiarkowanym ogniu aby migdały za szybko się nie zarumieniły. Można je podać z surówką z marchewki i jabłka oraz kaszą kuskus.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Kotleciki w migdałowej panierce

Komentarze

Podobne przepisy

Kotleciki z piersi kurczaka w chrupiącej panierce z płatków gryczanych

Dodane przez: Di bloguje

Kotleciki z piersi kurczaka w chrupiącej...

Kotlety w tradycyjnej panierce...

image-1a7uf8t

Dodane przez: beniawojt

Kotleciki kalafiorowo-brokułowe w panierce...

Pyszne i zdrowe w sam raz na piątkowy...

image-01f2qrg

Dodane przez: monika016

Kotleciki z polędwiczek wieprzowych w podwójnej...

Nigdy wcześniej nie wpadłam na...

kotlety

Dodane przez: blondynkagotuje90

Kotleciki z polędwiczek wieprzowych w podwójnej...

Te kotleciki wyszły miękkie i soczyste.

Kotleciki bez panierki

Dodane przez: katarzynka455

Kotleciki bez panierki

Nie zawsze muszą być w panierce.

Filety z kurczaka w panierce migdałowej

Dodane przez: JOANNA 55a

Filety z kurczaka w panierce migdałowej

Bardzo smaczne danie zwłaszcza...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE