KOTLECIKI SIEKANE Z CUKINIĄ I PIECZARKAMI

4.49 (150 ocen)

  • 60 min

Uwielbiane przez dzieci kotleciki drobiowe do których sprytnie możemy przemycić przeróżne zdrowe dodatki jak np cukinia czy zielona pietruszka.Pasują do wszelkich dodatków takich jak ziemniaki,ryż,kasze.Doskonale smakują też z sosem czosnkowym lub tzatzyki.Ja polecam z pulpecikami z kaszy jaglanej:

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki dla ok 4 osób:

    1 pierś z kurczaka
    1/2 małej cukinii
    4-5 pieczarek
    1 mała cebula
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    natka pietruszki ok 2 łyżki ( opcjonalnie )
    pieprz
    przyprawa vegeta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Kotleciki siekane z cukinią i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0b9994a 1. Cukinię kroimy w małą kostkę,pieczarki myjemy ,kroimy w kostkę podsmażamy na maśle doprawiając do smaku vegetką.Cebulę i fileta z kurczaka również siekamy w drobną kostkę.Wszystko razem mieszamy doprawiając do smaku przyprawami.Dodajemy jajko ,bułkę oraz posiekaną natkę,mieszamy na jednolitą masę.Formujemy okrągłe ,spłaszczone kotleciki i smażymy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor ;delikatnie przekładając je na drugą stronę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować