Kotleciki ryżowo-serowe z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealne na obiad lub jako przystawka

  • 30 min

Składniki:

  • - 3 woreczki ryżu
    - pęczek pietruszki
    - 20 dag pieczarek
    -3 jajka
    -sól,pieprz
    - 20 dag sera żółtego
    - olej do smażenia
    -bułka tarta

Kotleciki ryżowo-serowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy.Po odcedzeniu mieszamy z 1 jajkiem, startym żółtym serem,wysmażonymi wcześniej pieczarkami,posiekaną natką pietruszki.Doprawiamy do smaku.Formujemy kotleciki.Panierujemy w jajku i bułce tartej.Smażymy.

Porady

Podawać z sosem pieczarkowym i np.sałatka wiosenną

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy