Kotleciki ryżowo- kapuściane

0 (0 ocen)

  • 35 min

Kotlety nie mięsne, lecz wrzywne dobre na niedzielny obiad.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 mała kapusta świeża
    1kg mięsa mielonego
    4 woreczki ryżu (w saszetkach) po 10 dag
    sól
    pieprz
    3 cebule
    2 całe jajka
    wegeta do smaku
    bułka tarta

Kotleciki ryżowo- kapuściane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę sparzyć i posiekać razem z cebula. Ryż ugotować w woreczkach. Kapustę i cebulę zalać gotującą wodą, aby się dobrze sparzyła. Kapustę i ryż ostudzić, a następnie wymieszać z mięsem, solom, pieprzem, odrobinom wegety, 2 jajkami i bułkom tartą jak na mięso mielone. Wszystko wyrobić w kształcie kotletów mielonych, obtoczyć w bułce tartej i piec na smalcu.

Komentarze

Podobne przepisy