Kotleciki ryżowe z warzywami

4.5 (184 ocen)

  • 25 min

Idealne dla Pań dbających o linie . Smakuje wyśmienicie , niewielka ilość potrafi zaspokoić głód .

  • 25 min

Składniki:

  • woreczek ryżu
    po małej ćwiartce papryki : czerwonej , zielonej , żółtej
    mała cebula
    mały kawałek ogórka zielonego
    2 jajka
    0,5 szklanki mąki
    2 łyżki otąb owsianych
    przyprawy : sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki ryżowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować ryż zgodnie z przepsem na opakowaniu
  • 2. Pokroić na drobno paprykę , cebulę, ogórek - wrzucić do miski
  • 3. Dodać jajko , wymieszac do połączenia składników . Następnie dodać otręby.
  • 4. Ciągle mieszając dodawać mąke , przyprawić solą i pieprzem.
  • 5. Nakładać po łyżce gotowej masy na rozgrzany olej .

Porady

Po przewróceniu kotlecika na drugą strone można położyć plaster sera żółtego - smakuje jeszcze lepiej !

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować