Kotleciki ryżowe z szynką i serem

  • wyświetlono: 961 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Kotleciki ryżowe to świetna alternatywa do do dań mięsnych. Najlepiej smakują na ciepło kiedy ser w środku jest rozgrzany i fajnie się ciągnie. Można je podać jako samodzielne danie,albo dodatek do mięs lub ryb.

beniawojt
  • 12 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

200 g ryżu
200 g sera żółtego w kawałku
20 g szynki gotowanej w kawałku
2 jajka
3 łyżki bułki tartej
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz
olej ryżowy do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Kotleciki ryżowe z szynką i serem

  • 1. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach,szynkę drobno pokrój.
    Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
    Gorący ryż połącz z startym serem,wystudź.
  • 2. Dodaj szynkę,jajka,bułkę tartą,natkę pietruszki,dopraw solą i pieprzem,dokładnie wymieszaj.
    Z powstałej masy formuj niewielkie placuszki,smaż na rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

plackiw kilka chwilkolacjaobiadtania kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

Zapiekany kalafior z papryką i serem

Dodane przez: beniawojt

Zapiekany kalafior z papryką i serem

Kalafior zapiekany w całości to...

.

Dodane przez: Anitka0804

Ziemniaki pieczone z serem żółtym boczkiem...

Smaczne syte pieczone ziemniaki...

Kotleciki z kalafiora

Dodane przez: ankad21

Kotleciki z kalafiora

Gdy mamy kalafiora, a nie wiemy...

Kotleciki z kurczaka

Dodane przez: Dolcevitainmykitchen

Kotleciki z kurczaka

Przepyszne, delikatne, soczyste...

Gofrowe kotleciki ryżowe

Dodane przez: kiciax1

Gofrowe kotleciki ryżowe

To pomysł na wykorzystanie ryżu....

Polędwica wieprzowa z gruszką i wędzonym serem

Dodane przez: ewaeu

Polędwica wieprzowa z gruszką i wędzonym...

Jest pyszna. Polecam na świąteczny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE