Kotleciki ryżowe z szynką i serem

4.5 (190 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kotleciki ryżowe to świetna alternatywa do do dań mięsnych.
Najlepiej smakują na ciepło kiedy ser w środku jest rozgrzany i fajnie się ciągnie.
Można je podać jako samodzielne danie,albo dodatek do mięs lub ryb.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g ryżu
    200 g sera żółtego w kawałku
    20 g szynki gotowanej w kawałku
    2 jajka
    3 łyżki bułki tartej
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól
    pieprz
    olej ryżowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Placki Dodatki

Kotleciki ryżowe z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach,szynkę drobno pokrój.
    Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
    Gorący ryż połącz z startym serem,wystudź.
  • 2. Dodaj szynkę,jajka,bułkę tartą,natkę pietruszki,dopraw solą i pieprzem,dokładnie wymieszaj.
    Z powstałej masy formuj niewielkie placuszki,smaż na rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować