Kotleciki ryżowe z łososiem i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Sama nie spodziewałam się, że będą takie smaczne kotleciki

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki podstawowe z zestawu:
    150 gr ryżu
    250 gr łososia – filet
    150 gr szpinaku

    Składnik podstawowy dodatkowy:
    2 jajka

    Składniki robocze:
    Olej do smażenia
    Sól
    Pieprz
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła klarowanego
    gałka muszkatołowa

    Dekoracja:
    liście sałaty
    plasterki cytryny
    natka pietruszki

Kotleciki ryżowe z łososiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wyrabiamy na jednolitą masę 1. Wypłukany ryż ugotować do miękkości, przestudzić. Na maśle przesmażyć szpinak z posiekanym czosnkiem, przestudzić. Do przestudzonego ryżu dodać pokrojonego drobno łososia, przesmażony szpinak, jajka, wyrobić na jednolita masę. Masę przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  • smażenie kotletów 2. Uformować kotleciki i usmażyć na rumiano z obydwu stron.
  • gotowe kotlety 3. Podawać z plasterkami cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy