Kotleciki pieczarkowo-ziemniaczane w panierce sezamowej

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealne dla miłośników kuchni wegetariańskiej i nie tylko :)

  • 30 min

Składniki:

  • 0,7 kg pieczarek
    1 mała cebula
    2-3 duże ziemniaki
    pieprz
    sól
    sos sojowy
    natka pietruszki
    3-4 łyżki kaszy manny
    mąka pszenna (opcjonalnie)
    sezam do panierowania
    olej/oliwa do smażenia

Kotleciki pieczarkowo-ziemniaczane w panierce sezamowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki usmażyć z cebulką i po wystygnięciu zblendować. Do powstałej masy dodać potarte ziemniaki (jak na placki ziemniaczane). Przyprawić pieprzem, solą i sosem sojowym według gustu. Dodać poszatkowaną pietruszkę oraz kaszę manną. Gdy masa jest zbyt rzadka, dodać trochę mąki pszennej.
  • 2. Obtoczyć kotleciki w sezamie i smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju/oliwie.

Komentarze

Podobne przepisy