• 1 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
• Jajko
• Sól
• Papryka ostra
• Majeranek
• 3 łyżki bułki tartej
• Mąka pszenna do obtoczenia
• Olej do smażenia
• Cebula
• 2 laski kiełbasy podwawelskiej
• ½ kg pieczarek
• Pieprz
• 4 ogórki konserwowe
• 200 ml przecieru pomidorowego
• 2 łyżki musztardy sarepskiej
• 2 łyżeczki mąki pszennej
Sposób przygotowania przepisu:
Kotleciki Myśliwego
1.
Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, solimy, doprawiamy papryką ostrą, wsypujemy bułkę tartą oraz majeranek i wyrabiamy.
Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju, po usmażeniu układamy w naczyniu.
2.
Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodajemy pokrojoną pół plasterki kiełbasę.
Następnie pokrojone pieczarki oraz ogórki i doprawiamy pieprzem oraz solą.
3.
Na koniec łączymy z koncentratem oraz musztardą i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody.
4.
Danie gotowe.
Smacznego.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze