Kotleciki mięsno-ziemniaczane

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Dobry pomysł na wykorzystanie ziemniaków z poprzedniego obiadu.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • ok. 35 dag mięsa mielonego z szynki
    5 ugotowanych ziemniaków
    jajko
    łyżka posiekanej natki
    cebula
    sól i pieprz
    bułka tarta
    płatki kukurydziane
    olej do smażenia

Kotleciki mięsno-ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane ziemniaki przeciskam przez praskę do ziemnaików i mieszam z mięsem. Drobno pokrojoną cebulę szklę na oleju i dodaję do masy. Doprawiam do smaku solą i pieprzem oraz dokładam natkę pietruszki. Z masy formuje kotleciki i panieruję w bułce tartej wymieszanej z płatkami kukurydzianymi. Smażę na rozgrzanym oleju . Podawać z surówką z kapusty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy