Kotleciki mięsno - ryżowe z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Takie sobie wielosmakowe kotleciki.

  • 30 min

Składniki:

  • mięso mielone 30 dag
    ryż ugotowany na sypko 3 szklanki
    jajka 6 sztuk
    cebula 1 sztuka
    bułka tarta do panierowania
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia

Kotleciki mięsno - ryżowe z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cztery jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Do mięsa dodajemy ryż, cebulę, dwie łyżki tartej bułki, wbijamy dwa jajka i zarabiamy masę. Jeśli nie jest zwięzła dodajemy więcej bułki tartej i doprawiamy do smaku, na koniec dodajemy jajka i delikatnie łączymy z masą.

    Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy