Kotleciki mięsno-gryczane z pestkami dyni

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Takie kotleciki, bardzo smakowały całej rodzinie

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej
    1/2 szklanki płatków gryczanych błyskawicznych
    ​1 jajko
    ​1 łyzka bułki tartej
    1 mała cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka posiekanych kaparów
    1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
    1 płaska łyżeczka soli
    ​1/2 szkalnki pestek dyni
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pesto

Kotleciki mięsno-gryczane z pestkami dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki gryczane zalewany wrzątkiem, przykrywamy na 5 min, czekamy aż ostygną. Do mięsa, wbijamy jajko, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, poszatkowaną cebulę i resztę przypraw. Dodajemy kaszę, bułkę tartą, dokładnie mieszamy. Formujemy małe kotlety, obtaczamy w ziarnach dyni. Smażymy na rumiano.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować