Kotleciki mielone z zieleniną

5 (140 ocen)

  • 60 min

Zielenię musi jeść moja mamuśka dlatego przemycam ją gdzie się da :-)

  • 60 min

Składniki:

  • 60 dag mięsa od szynki
    1 średnia cebula + tłuszcz do podsmażenia
    1 łyżka bułki tartej
    1 jajko
    1 łyżka wody
    1 łyżeczka sosu sojowego
    1 łyżeczka soli ziołowej
    szczypta chili
    pieprz
    łyżka kopru
    łyżka zielonej pietruszki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Kotleciki mielone z zieleniną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Mięso umyć osuszyć i zmielić. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor. Koper i pietruszkę posiekać. Do mięsa dodać wodę, cebulę, jajo, zielenię, bułkę tartą i przyprawy. Masę dokładnie wyrobić.
  • przed smażeniem 2. Formować małe kotleciki (najlepiej moczyć ręce w zimnej wodzie, będą się lepiej formować) smażyć na złoty kolor.

Porady

Kotleciki można obtoczyć w bułce tartej. Ja robiłam bez panierki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Mięso Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować