Kotleciki mielone z pieczarkami i papryką

4.5 (200 ocen)

  • 30 min

Postanowiłam urozmaicić tradycyjnego mielonego

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2kg mięsa mielonego z łopatki
    pół papryki czerwonej
    4-5 pieczarek
    średnia cebula
    1 jajko
    przyprawa do gyrosa
    bułka tarta
    mąka ziemniaczana
    majeranek
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki mielone z pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. cebulę, pieczarki i paprykę kroję w drobną kostkę i podsmażam na patelni do miękkości. Dodaję trochę soli i pieprzu do smaku.
  • 2. mięso przekładam do miski. Dodaję majeranek, przyprawę do gyrosa, jajko, ok. 1 łyżki bułki tartej i mniej więcej płaską łyżkę mąki ziemniaczanej.
  • 3. Lekko przestudzoną cebulę, pieczarki i paprykę dodaję do mięsa. Mieszam dokładnie. Formują kotleciki i panierują w bułce tartej.
    Smażę na rozgrzanym oleju aż się zarumienią.

Porady

Do masy mięsnej można dodać również kukurydzę konserwową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować