Roladowe kotleciki

5 (144 ocen)

  • 60 min

Szybka, prosta i bardzo smaczna odmiana kotleta mielonego.

  • 60 min

Składniki:

  • 700 g mięsa mielonego (z drobiu lub wieprzowego)
    3 suche wafle
    3 jajka
    1 cebula
    1 bułka
    1 pęczek zielonego koperku
    1/2 szklanki mleka
    4 łyżki mąki pszennej
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Roladowe kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju, bułkę namoczyć i odcisnąć.
    Do mielonego mięsa dodać cebulę , bułkę , jajko , doprawić solą i pieprzem i wyrobić masę mięsną.
    Masą mięsną posmarować wafle , składając jeden na drugim, po czym zwinąć w roladę i pokroić na kromeczki.
    2 jajka roztrzepać , dodać drobno pokrojony koperek , mleko i mąkę(ciasto ma mieć gęstość kwaśnej śmietany).
    Kromeczki zanurzać w cieście i smażyć na oleju na złoto z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować