Kotleciki mielone na rukoli z borówką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Soczyste malutkie kotleciki podawane na rukoli której orzechowym posmak współgra z kwaśną borówką . Moje smaki :)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso z łopatki 400 gram
    1 jajko
    bułka czerstwa
    mleko 1 szklanka
    sól i pieprz do smaku

    do panierowania bułka tarta

    oraz :

    rukola
    konfitura borówkowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotleciki mielone na rukoli z borówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę mielę ,dodaję jajko ,przyprawy ,bułkę namoczoną w mleku a następnie odciśniętą . Z mięsa formuję małe kotleciki ,następnie obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.
  • 2. Na talerzu układam umytą i osuszoną rukolę , każdy z kotlecików dekoruję kleksem konfitury borówkowej.
    Podaję na ciepło..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Mięso mielone Rukola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować