Kotleciki mielone

0 (0 ocen)

Apetyczne kotleciki które można podawać wraz z ziemniaczkami, suróweczką jak również makaronem...

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
    1 1/2 cebuli
    ząbek czosnku
    1 jajko
    bułka tarta
    sól,
    pieprz
    kucharek
    ryż ugotowany

Kotleciki mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kosteczkę. Następnie czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do mięsa razem z cebulką.
  • 2. Dodać jajko, wsypać bułkę tartą . Doprawić solą, pieprzem i kucharkiem.
  • 3. Z masy mięsnej formować owalne kotlety, lekko spłaszczyć, na środek kotleta nałożyć łyżkę ryż, dobrze zlepić.Formujemy kotleciki, panierujemy w bułce tartej. Smażymy na oleju ze wszystkich stron.

Porady

podawać z ziemniakami i surówka. chociaż można również zjeść z kanapką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy