Kotleciki jajeczno-jaglane

0 (0 ocen)

Pyszne, zdrowe i delikatne kotleciki. Będą idealne dla dzieci jak również jako lunch do pracy. Ja podałam je z miksem sałat z oliwkami i pomidorkami.Z tej porcji wyjdzie ok. 8-10 kotlecików.

Składniki:

  • Kotleciki:
    woreczek kaszy jaglanej (100g)
    5 jaj ugotowanych na twardo
    1 jajko surowe
    1-2 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz

    bułka tarta do obtoczenia
    olej do smażenia

Kotleciki jajeczno-jaglane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Ugotowane jajka zetrzeć na tarce, dodać kaszę, surowe jajko i doprawić do smaku. Dodać tyle bułki tartej aby można było łatwo formować kotleciki. Łyżką nakładać masę i formować okrągłe kotleciki, panierować w bułce i smażyć na rumiano z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy