Takie kotleciki to pomysł na bardzo smaczny i tani obiad. Można je odgrzewać, można również podać je na kolację lub śniadanie. Najlepiej smakują z ulubionym sosem.
Kotleciki jajeczne z kukurydzą i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i drobno siekamy.
2.Cebulę i szczypiorek drobno siekamy. Cebulę szklimy na maśle.
3.Do miski wsypujemy posiekane jajka, szczypiorek i cebulę odsączoną kukurydzą, wbijamy jajko, dodajemy 4 łyżki bułki tartej. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy do smaku.
4.Wilgotnymi rękoma formujemy kotleciki, obtaczamy je w pozostałej bułce tartej. Kotleciki smażymy na rumiano z każdej strony.
Podajemy na ciepło z ulubionymi sosami.
Smacznego ;)
Porady
Z podanych proporcji wyszło mi 9 małych kotlecików.
Komentarze