Kotleciki jajeczne z kukurydzą i szczypiorkiem

5 (148 ocen)

  • 25 min

Takie kotleciki to pomysł na bardzo smaczny i tani obiad. Można je odgrzewać, można również podać je na kolację lub śniadanie. Najlepiej smakują z ulubionym sosem.

  • 25 min

Składniki:

  • 5 jajek na twardo,
    1 jajko surowe,
    2 dymki,
    1 łyżka masła,
    3 łyżki kukurydzy,
    6-8 łyżek bułki tartej,
    sól,
    pieprz,
    słodka papryka,
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Kotleciki jajeczne z kukurydzą i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotleciki jajeczne z kukurydzą i szczypiorkiem 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i drobno siekamy.
  • Kotleciki jajeczne z kukurydzą i szczypiorkiem 2. Cebulę i szczypiorek drobno siekamy. Cebulę szklimy na maśle.
  • Kotleciki jajeczne z kukurydzą i szczypiorkiem 3. Do miski wsypujemy posiekane jajka, szczypiorek i cebulę odsączoną kukurydzą, wbijamy jajko, dodajemy 4 łyżki bułki tartej. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy do smaku.
  • Kotleciki jajeczne z kukurydzą i szczypiorkiem 4. Wilgotnymi rękoma formujemy kotleciki, obtaczamy je w pozostałej bułce tartej. Kotleciki smażymy na rumiano z każdej strony.
    Podajemy na ciepło z ulubionymi sosami.
    Smacznego ;)

Porady

Z podanych proporcji wyszło mi 9 małych kotlecików.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować