Kotleciki jajeczne z bogatym wnętrzem

4.5 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam gotować, a potem fotografować przygotowane dania.

Składniki:

  • ● 5 jajek
    ● łyżka posiekanej natki pietruszki
    ● 2 łyżki posiekanego szczypiorku
    ● bułka grahamka
    ● 10 dag pestek słonecznika
    ● po 3 dag otrębów pszennych, siemienia lnianego i zarodków pszennych
    ● olej
    ● 5 dag płatków owsianych
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Jajko Pesto

Kotleciki jajeczne z bogatym wnętrzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy. 4 jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i siekamy. Mieszamy z bułką i zieleniną. Wsypujemy siemię, słonecznik i otręby. Wbijamy jajko. Masę wyrabiamy i doprawiamy. Formujemy małe kotlety.
  • 2. Płatki owsiane mieszamy z zarodkami. Kotlety obtaczamy w mieszance i smażymy na oleju na rumiano.

Porady

RADY Ewy Jarosz Do kotlecików można również dodać: rodzynki, orzechy, pestki dyni, listki bazylii, mięty itp. Najlepiej smakują z kaszą gryczaną polaną kefirem lub jogurtem naturalnym. Dopełnieniem tego zdrowego dania jest duża porcja surówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Otręby Pestki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować