kotleciki jajeczne

0 (0 ocen)

pyszne kotleciki bezmięsne

Składniki:

  • -8 ugotowanych na twardo jaj.
    - 2 średnie cebule (najlepiej czerwona i biała)
    -1 czerstwa kajzerka namoczona w mleku
    - jak najwięcej zielonej pietruszki! ;)
    -bułka tarta do panierowania
    -olej, lub oliwa z oliwek
    - łyżka masła
    -sól, pieprz

Kotleciki jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    1. Jajka kroimy w kostkę (osobiście wolę grubą kostkę, możemy też zmielić na maszynce)
    2. Następnie kroimy cebulkę również w kostkę i podsmażamy leciutko na masełku
    3.Wrzucamy wszystko do miski wraz z pokrojoną pietruszką, odsączoną kajzerką i przyprawami :)
    4 Mieszamy wszystko dokładnie
    5. Formujemy kotleciki ( mogą być małe, duże, okrągłe, owalnie jak kto woli)
    6. posypujemy bułką tartą z obu stron i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz!
    7. Odsączamy na ręczniczkach kuchennych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy