-8 ugotowanych na twardo jaj.
- 2 średnie cebule (najlepiej czerwona i biała)
-1 czerstwa kajzerka namoczona w mleku
- jak najwięcej zielonej pietruszki! ;)
-bułka tarta do panierowania
-olej, lub oliwa z oliwek
- łyżka masła
-sól, pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
kotleciki jajeczne
1.
1. Jajka kroimy w kostkę (osobiście wolę grubą kostkę, możemy też zmielić na maszynce)
2. Następnie kroimy cebulkę również w kostkę i podsmażamy leciutko na masełku
3.Wrzucamy wszystko do miski wraz z pokrojoną pietruszką, odsączoną kajzerką i przyprawami :)
4 Mieszamy wszystko dokładnie
5. Formujemy kotleciki ( mogą być małe, duże, okrągłe, owalnie jak kto woli)
6. posypujemy bułką tartą z obu stron i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz!
7. Odsączamy na ręczniczkach kuchennych.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze