kotleciki jajeczne

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kotlet pod każdą postacią to ulubione danie mojego przedszkolaka, dlatego koniecznym było znalezienie jakiejś alternatywy na piątkowe obiady.

  • 20 min

Składniki:

  • - 8 jajek ugotowanych na twardo
    - 2 jajka surowe
    - bułka tarta
    - pęczek szczypiorku
    - pęczek koperku
    - sól i pieprz

Kotleciki jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka kroimy w kostkę, dodajemy do nich posiekany koperek i szczypiorek oraz surowe jajka i 3 - 4 łyżek bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy małe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z dwóch stron. Gotowe. Podajemy z ziemniaczkami, frytkami lub ryżem i ulubioną surówką. SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy