Kotleciki jaglankowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

pyszne i wyjątkowe kotleciki jaglankowe

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 szkl. kaszy jaglanej
    - 1 marchew
    - 1 cebula
    - 1 jajko
    - 1/2 szkl. mąki
    - ziarna sezamu
    - sól, pieprz do smaku
    - olej do smażenia

Kotleciki jaglankowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jaglankowe 1. Kaszę ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Marchew obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i podsmażyć chwilę na patelni. Do ugotowanej kaszy dodać marchew i cebulę, wymieszać. Wbić jajo, dodać mąkę i ziarna sezamu; przyprawić i dokładnie wymieszać. Z wyrobionej masy uformować kotleciki i smażyć na oleju na złocisty kolor.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy