Kotleciki jaglane z szynką i serem

0 (0 ocen)

Chociaż mój mąż nie jest przekonany do tej kaszy kotleciki bardzo mu smakowały

Składniki:

  • 200 g kaszy jaglanej
    0,5 litra bulionu
    3 grube plastry sera gołda
    3 grube plastry szynki bądź innej wędliny
    1 jajko
    1/2 cebuli
    suszony koperek
    sól
    pieprz
    bułka tarta do obtoczenia kotlecików
    olej do smażenia

Kotleciki jaglane z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę zalać bulionem. Gotować około 20 min. aż będzie miękka. Wystudzić.
    Szynkę i ser pokroić w kostkę,cebulę drobno posiekać. Ser, szynkę, cebulę jajko i koperek dodać do kaszy, doprawić sola i pieprzem do smaku. Dobrze wyrabiamy masę i formułujemy z niej kotleciki. Kotleciki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju na zloty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy