Kotleciki jaglane z duszonymi boczniakami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jarski obiad

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej
    1 jajko
    1 łyżka bułki tartej
    2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
    po 1/2 łyżeczki jarzynki, słodkiej papryki i curry
    1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego
    po szczypcie kurkumy i imbiru
    bułka tarta do panierowania
    sos:
    250 g boczniaków
    1 cebule
    garść suszonych grzybów
    1 mały jogurt naturalny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Sos grzybowy

Kotleciki jaglane z duszonymi boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kasze ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Ja wykorzystałam tą, która została mi z wczorajszego obiadu. Do kaszy dodać resztę składników, wymieszać. Formować płaskie kotlety i panierować w bułce tartej. Smażyć na średnio rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

    Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać pokrojone w paski boczniaki. Grzyby suszone zmielić i dodać do boczniaków, podlać ok. 3/4 szklanki wody, doprawić solą i pieprzem i dusić pod przykryciem około 10-15 minut. Zestawić z palnika i kiedy sos przestanie się gotować, wlać jogurt i wymieszać.

    Kotlety podawać z grzybami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować